Biografie

Volledige naam: Cornelis Willem Leonardus Vermeltfoort
Geboortedatum: 11 april 1988
Geboorteplaats: Heeswijk
Woonplaats: Schuinesloot
Opleiding: Ik heb de havo in 2006 afgerond Daarna wilde ik HBO werktuigbouwkunde gaan doen maar dat is er nooit van gekomen dus nu volg ik geen opleiding meer.
Lengte: 1.89m


Tot mijn 14de was voetballen bij voetbalvereniging J.C.L.E. in slagharen op de rechtsback de sport waar ik mij vooral mee bezig hield. Maar door af en toe samen met mijn vader op een mountainbike door het bos te crossen kwam ik een klein beetje in aanraking met wielrennen. Dat vond ik leuk om te doen en ging ook steeds beter. De eerste jaren moest mijn vader altijd op mij wachten maar dat veranderde langzaam en toen het andersom werd en ik telkens op hem moest wachten werd het tijd om eens bij een wielervereniging te gaan kijken. Op de oude racefiets van pa reed ik mijn eerste rondjes op het wielerbaantje van de Peddelaars in Hoogeveen. Dat vond ik toch wel erg leuk om te doen om met leeftijdsgenoten een beetje rond te racen. Het ging ook steeds beter en al snel gaf ik het voetbal op en kreeg ik mijn eerste licentie. Ik kwam terecht in categorie 7. De eerste wedstrijden gingen nog niet zo goed maar na een paar keer kon ik toch al redelijk bij houden. Omdat ik vooral in de bochten veel verloor ging ik in de winter ook veldrijden. Hierdoor verbeterde mijn techniek en toen ik als 1ste jaars nieuweling mijn eerste wegwedstrijden reed kon ik bijna direct met de eersten mee. En werd ik zelfs districtskampioen! Ook het veldrijden ging al een stuk beter en werd zelfs voor mezelf best verrassend 3de op het NK in Heerlen. Dat maakte het allemaal een stuk leuker. Als 2de jaars prolongeerde ik mijn district titel en won ik ook een klassieker de 25e Omloop door het land van Kleine Hein. Ook stond ik al regelmatig op het podium in criteriums. Vooral het samen naar de wedstrijden gaan en veel lol maken vond ik het mooie aan het wielrennen. Bij de peddelaars had ik bij de nieuwelingen en junioren waar ik vooral in de eerste jaren heel veel van leerde!

Bij de junioren ging de stijgende lijn door. Het ging steeds beter en op nationaal niveau kon ik goed mee komen. Als 1ste jaars won ik weer een paar wedstrijden waaronder een klassieker en weer het districtskampioenschap. Doordat het zo goed ging mocht ik aan het eind van het seizoen met de nationale selectie mee naar een etappe wedstrijd in Italië. Aan al dat klimmen was ik nog niet zo gewend maar het was wel een super mooie ervaring! Het 2de jaar zat ik in de vaste groep van de nationale selectie en reed ik af en toe al wat buitenlandse wedstrijden. Hierdoor groeide ik nog meer en ook voor de ervaring was het erg goed. Ook de trainingskampen in Limburg met de selectie waren een goede basis voor een mooi seizoen. Als 2de jaars junior won ik 3 klassiekers, 2 in Limburg ( Margraten en Maasvallei) en ook won ik de ronde van het lage land! Ik werd ook geselecteerd voor het WK dit viel helaas tegen door pech maar het was wel een super mooie ervaring. Als klap op de vuurpeil won ik aan het eind van het seizoen nog een internationale etappe wedstrijd in Duitsland (münsterland tour). Door dit mooie seizoen werd ik gebeld door Rabobank wielerploegen om het jaar erna deel uit te gaan maken van het continentale team. Dit was toch wel een droom die uitkwam en daar ben ik nog steeds super blij mee en ook super trots op. Het eerste jaar in deze ploeg was vooral een leerjaar en dat heb ik dus ook veel gedaan. Toch waren er nog een paar mooie uitslagen waaronder winst in een etappe in olympia’s tour (Heerenveen- Hardenberg) en een 3de plaats in een zware klassieker in België ( GP Waregem). Het tweede jaar (2008) was weer een leerjaar maar toch wel wat succesvoller dan het eerste jaar. Vooral mijn eindsprint in erg veel verbeterd, en dat is nu een mooi wapen geworden. Wat uiteindelijk 8 overwinningen opleverde.

Na de successen in 2008 wilde ik natuurlijk in 2009 bevestigen en een profcontract afdwingen. Maar nog voor het seizoen begon werd ik begin januari al getroffen door de ziekte van Pfeiffer (Klierkoorts ofwel mononucleosis infectiosa) waardoor ik een jaar lang uitgeschakeld werd. Het hele jaar stond in het teken van herstellen van de Pfeiffer en daarna veel trainen om weer terug in goede conditie te komen. In 2010 was mijn doel in eerste instantie om weer terug op mijn oude niveau te komen. dat ging gelukkig direct al erg goed en daardoor wilde ik natuurlijk alsnog de overstap gaan maken naar de profs. Ik liet zien dat ik weer mee kon en ook weer wedstrijden kon winnen wat voor de ploegleiding van de pro-tour ploeg voldoende was om 2011 en 2012 de ploeg te komen versterken!

Mijn twee profjaren bij Rabobank zijn helaas niet echt geworden wat ik er van gehoopt had. Ik heb nooit het niveau gehaald wat ik wilde en nodig had om goed mee te kunnen draaien tussen de profs. Mijn eerste jaar had ik een moeizame start en net toen ik er voor mijn gevoel een beetje doorheen begon te komen werd ik terug geslagen door een polsbreuk. Gelukkig kon ik de tweede helft van het seizoen nog wel mee koersen. De winter daarna was voor mijn gevoel echt super en ik begon goed voorbereid aan het seizoen. Helaas viel ik direct in mijn eerste wedstrijd, waardoor ik opnieuw terug geslagen werd. Daarna heb ik constant achter de feiten aan gereden en niet meer kunnen overtuigen om op het hoogste niveau te blijven koersen.

Komend jaar zal ik daarom uitkomen voor het continentale team Cyclingteam De Rijke Shanks. Bij deze ploeg wil ik weer het plezier terug krijgen in het fietsen en in de wedstrijden weer meedoen voor overwinningen. Daar zal ik dan ook weer veel kansen en steun voor krijgen, en op deze manier wil ik toch weer stappen gaan zetten richting het prof peloton.

Agenda

Tweets

Website realisatie Vette Media

Contact webmasters